Légtechnikai rendszerek kivitelezése

Cégünk vállalja teljeskörű légtechnikai rendszerek tervezését, gyártását és kivitelezését CNC gépek, épületek és csarnokok számára ipari környezetben. Optimális belső levegőminőséget, valamint jó komfortérzetet biztosítunk a dolgozók részére.

MIÉRT VAN SZÜKSÉG ELSZÍVÁSRA?

A CNC berendezések nagy mennyiségű szennyezett levegőt termelnek (például: forrasztás, hegesztés, vágás közben termelődő füst, fémpor, olaj- és emulzióköd, különböző festék és adalékanyagok kipárolgásai stb.). Ezt a szennyezett levegőt szükséges már a szennyezés keletkezésének helyén, közvetlenül a gép légterében elszívni egy elszívó rendszer kiépítésének segítségével. Ezzel optimalizálható a csarnok légtere és az ott dolgozók egészsége.

Karbantartási munkálatok megkönnyítése:

Minél kevesebb szennyeződés marad a berendezés munkaterületén belül, annál kisebb bizonyos egységek meghibásodásának esélye. Emellett az esetleges hibák is könnyebben észlelhetőek, valamint a tisztítási és karbantartási folyamatokat is megkönnyíti.

Egészségügyi kockázatok elkerülése a károsanyagok elszívásával:

Ezek a különböző veszélyes anyagok belélegzése szinte kivétel nélkül súlyos és tartós egészségkárosodást okozhatnak. Az apró, mikron méretű szemcsék tüdőbe jutása, és onnan akár a véráramba kerülése végzetes betegségeket is okozhatnak.

Gazdasági szempontok a friss, károsanyag mentes levegő esetén:

A tiszta levegő jobb munkakörülményt teremt. A jó munkakörülmény pedig kiváló hatással vannak a dolgozók munkahelyi moráljára is. Ezzel elérhető a termékminőség javulása, és csökkenthető a selejt mennyisége is.

Ezáltal elmondható, hogy az elszívó rendszerek nélkülözhetetlen részei az ipari tevékenységeknek. Belátható, hogy a kiépítési költségek a fent említett szempontok alapján megtérülnek.

Az elszívó berendezés működése:

A rendszereinken keresztül a megszűrt levegő visszavezethető a térbe:

Normál üzemmódban a levegő a szűrő szívónyílásán keresztül jut el a porleválasztó berendezésbe, és áramlik a szűrőpatronon keresztül. A por leválik a szűrőközeg külső felületén, és a megtisztított levegő átáramlik a patron szabad keresztmetszetén a tiszta-levegős térbe, majd onnan távozik a szűrőből.

Az elektronikus vezérlés a szűrőelemeket párosával, egymást követően, automatikusan tisztítja, ahol a mágnes egy membránszelepet nyit ki. 0,1 sec impulzusokkal sűrített levegő kerül közvetlenül a kiválasztott patron közepébe. A por ezáltal lehullik a garatba.